Hívjon most: +36-76/481-614 | +36-70/397-03-02 | mistral@mistraltravel.hu

Hasznos információk:

Úti okmányok és biztosítás

Személyigazolvánnyal utazható országok:

Ausztria, Bulgária, Ciprus (Dél-Ciprus), Görögország, Málta, Olaszország, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország.

Az indulás előtt ellenőrizni kell, hogy a haza érkezéstől számított 3 hónapig érvényes az úti okmány, azonban vannak országok, ahol ez 6 hónap.

Utazás előtt érdemes Baleset, Betegség és Poggyász biztosítást kötni, lehetőség van rá, hogy ezt irodánkban is megtegye az utazás foglalásával együtt.

Olaszország

Beutazási szabályok: A magyar állampolgárok csakúgy, mint az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgárai, vízum nélkül, érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be Olaszországba és tartózkodhatnak ott félévente 90 napig.

Felhívjuk az utazók figyelmét azonban arra, hogy a schengeni térségbe történő beutazásuk során továbbra is vigyék magukkal érvényes útlevelüket vagy személyi igazolványukat, mivel az osztrák rendőrség fokozott közúti személyellenőrzést (ún. “mélységi határellenőrzést”) végez a határmenti térségekben.

Egészségügyi előírások  és Biztosítás: Különösebb, Magyarországtól eltérő előírás nincs.

Utazás előtt javasolt Betegség, Baleset és Poggyász biztosítást kötni.

Görögország

Beutazási szabályok:  A magyar állampolgárok vízum nélkül, érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be Görögországba és tartózkodhatnak ott félévente 90 napig.

A személyazonosító dokumentumoknak elutazás után még fél évig érvényesnek kell lennie. Autóbusszal vagy személygépkocsival utazóknak útlevél mindenképpen szükséges Szerbián és Makedónián történő átutazás miatt.

Egészségügyi előírások és Biztosítás: lásd előzőek.

Horvátország

Beutazási szabályok: Érvényes útlevél vagy más, nemzetközi megállapodás szerinti okmány a személyazonosításhoz, egyes országok állampolgárainak a személyi igazolvány is elegendő a határátlépéshez.

Egészségügyi előírások és Biztosítás: lásd előzőek

Share This